Les om atopisk eksem

Atopisk eksem

Atopiske eksem (AE), er en kronisk, kløende og inflammatorisk hudsykdom, som kan som kan være assosiert med allergisk astma og/eller høysnue og har en viss arvelighet. Det kliniske bilde kan variere med alderen. Kløe og tørrhet dominerer i samtlige faser.

Her oppe i Norden lider nesten alle mennesker en gang i mellom av tørr hud og det er veldig vanlig når er kaldt og tørt om vinteren. Tørr og irritert hud har ofte redusert barrierefunksjon. En skadet hudbarriere fører til økt fordampning fra huden. Dermed blir det lettere for stoffer som for eksempel tensider og allergifremkallende parfyme å ta seg inn i huden.

Forekomsten av atopisk eksem øker

Det er vel dokumentert at forekomsten av atopisk eksem øker i land med vestlig livsstil, men det er uklart hvor stor økningen er. Man kan spørre seg hvorfor en ser en så stor økning av atopisk eksem? Hvilken rolle spiller miljøet, klimaforandringer, bruk av sjampo og såper med sterke tensider, nye vaner dvs at vi dusjer/bader oftere enn før. En teori er at vår økte levestandard og den vestlige livsstilen har vært med på å bidra til de økte problemene. 

Atopiske eksem (AE), er en kronisk, kløende og inflammatorisk hudsykdom, som kan være assosiert med allergisk astma og/eller høysnue og har en viss arvelighet. Det kliniske bilde kan variere med alderen. Kløe og tørrhet dominerer i samtlige faser. 

Barneeksem, såkalt atopisk eksem, er en voksende sykdom.  Eksemen kommer allerede når barnet er lite og opptrer som regel i knehasen og på innsiden av armen. Eksem innebærer ofte store problemer for hele familien ettersom kløen ofte fører til søvnforstyrrelser som igjen kan føre til konflikter og konsentrasjonsproblemer. For å få god gjennomføring ved behandling av barn, er det viktig at kremen ikke svir og er lett og behagelig å påføre. Det er dessuten viktig å smøre inn barn riktig.

CANODERM 5% Ureum krem 100g

Canoderm er en unik mykgjørende legemiddelkrem til pasienter med tørr hud, som atopikere og psoriatikere. Canoderm inneholder 5% karbamid som binder fukt og reparerer hudbarrieren.

Les mer om produktet

MINIDERM 20% glycerol krem 100g

Miniderm er en mykgjørende legemiddelkrem for tørr hud, for pasienter med psoriasis og atopisk eksem. Miniderm er spesielt tatt fram for barns behov. Den er lett å smøre på og inneholder glyserin som ikke svir på barnets følsomme hud. Miniderm er også et passende alternativ til voksne som er følsomme for karbamid.

Les mer om produktet

CANODERM 5% Ureum krem 500g

Canoderm er en unik mykgjørende legemiddelkrem til pasienter med tørr hud, som atopikere og psoriatikere. Canoderm inneholder 5% karbamid som binder fukt og reparerer hudbarrieren.

Les mer om produktet

MINIDERM 20% glycerol krem 500g

Miniderm er en mykgjørende legemiddelkrem for tørr hud, som hos pasienter med psoriasis og atopisk eksem. Miniderm er spesielt tatt fram for barns behov. Den er lett å smøre på og inneholder glyserin som ikke svir på barnets følsomme hud. Miniderm er også et passende alternativ til voksne som er følsomme for karbamid.

Les mer om produktet

Side 1 av 1

Visste du at...

Tegn på tørr hud er rødhet, avskalling og sprekker. Huden føles grov og strammer, klør og stikker.